Linda Hartgring (81K)
Linda Hartgring [ foto: Going Dutch ]

Over Casa Linda

"Elk pad leidt nergens heen, maar een pad met een hart is gewoon leuker", zei een wijs mens eens. Ik loop nu een drievoudig pad:

  • Shiatsu: Japanse massage
  • Tekstschrijven en (web)redactie
  • Creatieve workshops ter bezinning

Zo combineer ik hoofd, handen en hart.

 Crisis  Transformatie

Ik ben ervaringskunstenaar opkrabbelen: in 2013 was ik uitgeput door een pas ontdekte schildklierziekte (nu onder controle), was mijn moeder in een verpleeghuis terecht gekomen en overleed mijn zus, mijn bondgenoot, en moest ik voor beiden alles regelen. Niet verwonderlijk dat ik in 2014, toen alles min of meer afgerond was, ben omgevallen.

Shiatsu

Haptotherapie, yoga en shiatsu waren van onschatbare waarde om mezelf vanaf het nulpunt weer op te bouwen. Yoga en shiatsu maken nu deel uit van mijn onderhoud van lichaam en geest. Shiatsu heeft me zo gegrepen dat ik het zelf wilde leren: in 2016 volgde ik een introductiecursus shiatsu en sindsdien ontwikkel ik mij verder.

Bezinning

Tijdens mijn herstel begon ik met collages, om uitdrukking te geven aan wat er in mij leefde. Ook schrijf ik dagelijks, in een vorm van creatief dagboekschrijven. Beide vormen van creatief werken geven een inzicht in jezelf, en zijn fijn om te doen, omdat het zo speels is. Dat deel ik graag met je in een workshop.

Schrijven

Schrijven maakte me altijd al blij, ik houd van taal, van spelen met taal. Ik schrijf graag zelf (zie mijn blog), maar ik heb er ook plezier in om teksten van anderen te redigeren, zodat het foutloze, soepel lopende teksten worden, en dan nog steeds in de toon en taal van hoe iemand het zelf zou zeggen.

Meer...

Op mijn weblog schrijf (en fotografeer) ik vanuit verwondering over de natuur, de duinen, wandelen, kunst, en andere zaken die voorbijkomen en mij raken.

Casa Linda's Orakelrijk gaat over verschillende manieren om via een orakel tot inzicht te komen. Je kunt er online de kaart leggen met mijn zelfgemaakte TRC-spel.

Vroeger maakte ik nog wel eens een video, enkele staan op Vimeo.