Shiatsu

Shiatsu is een Japanse vorm van massage, die zich kenmerkt door het geven van druk en strekking. Het wordt over de kleding heen gegeven. Het laat je energie stromen en zorgt voor ontspanning en balans: als je uit je hoofd knettert brengt het je energie weer omlaag, in je lijf, naar je voeten. Energie stroomt door in plaats van dat het zich ophoopt en stagneert, en als je jezelf leeg gegeven hebt, voedt het. Het versterkt je grenzen en weerstand, of verzacht juist je pantser. Shiatsu helpt je om je lichaam en geest als een geheel te ervaren en te accepteren; met al je imperfecties ben je perfect.

Onderstaande video van de Zen Shiatsu Opleiding Amsterdam geeft een mooi beeld van hoe shiatsu kan zijn.

Praktisch

Een reguliere behandelsessie duurt in totaal een uur, en vindt plaats bij HOF20, Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem. Houd er rekening mee dat je daar een trap moet nemen. Een behandeling kost € 45, dat is het tarief nu ik nog behandelaar in opleiding ben. Draag schone, liefst katoenen kleren, waarin je soepel kunt bewegen. Gebruik geen sterke geurtjes, en vermijd eten en alcohol vlak van tevoren. Meer weten of een behandeling boeken? Mail me: contact@casalinda.nl

shiatsu bij HOF20

Contraindicaties

Bij sommige condities is shiatsu af te raden:

  • koorts
  • eerste trimester van zwangerschap
  • bepaalde stadia van kanker in verband met uitzaaiingen
  • hoge bloeddruk
  • osteoporose (alleen lichte druk kan)
  • heel zwakke mensen en mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom

Omdat ik nog in opleiding ben, ben ik iets behoudender dan dit. Ik kan je zonodig doorverwijzen naar een erkende shiatsutherapeut.